Bo muszę oddać kilka ćwiczeń i jedne z nich wlaśnie dotyczy gradientów i masek.
Do tej pory nie mam tego opanowanego. A, maska z gradientem była mi potrzebna do zlania dwóch zdięć w jedno. a, potem zabawa pędzelkiem i stemplem. Ot do czego mi była potrzebna.
_________________ Moje ciało toleruje jedynie cukierki czekoladowe i galaretkę
Teraz tak. Mam problem z fragmentem miasta na dole: fr_miastoP i fr_miastoL.
Nie mogę nalożyć tak gradientu, by nie było widać lini zdięć. Brakuje już mi pomysłu.
[ Dodano: 2007-03-13, 23:45 ]
A.. Statku po lewej (rzut zrobiony po), nie powinno być widać. Jest gradient żle nałożony. Sorki jak to urudnia rozpoznanie w czym jest problem.
[ Dodano: 2007-03-13, 23:50 ]
To jest poprawny rzut
hce złączyć je tak by nie byłó widać brzegów zdięć
Dobrze zzakładm że zdjęcia mają się na siebie nakładać - czyli zakrywać warstwę poniżej
Jeśli tak to czeka Ciebie praca z pędzelkiem, maskami i kolorem czarno białym. żeby nie było wiać krawędzi jednego zdjęcia to możesz przelecieć gumką z miękką końcówką po krawędzi albo zamaskować w taki sam sposób krawędź. żeby zdjęcia i położenie budynków i ulic na zdjęciach grało ze sobą to czeka ciebie żmudny proces wycinania, rozcinania, przesuwania kopiowanie, powielania poszczególnych elementów zdjęcia.
Dla ułatwienia dodam skorzystaj z krycia warstw tak aby widzieć co znajduje się poniżej i żeby ze sobą współgrały poszczególne elementy zdjęcia.
_________________ Doświadczenie przychodzi z wiekiem... Trumny.
"Od czasu gdy powstało Google wszystkie pytania stały się głupie."
Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 04 Mar 2007 Posty: 27 Skąd: Warmia & Mazurki
Wysłany: 2007-03-14, 22:27
Ale masz napackane na warstwach.... jak po poradzie NaVaRa dalej nie bedziesz mogl zrobic tego to wrzuc te fotki wrzystkie odzielnie to sie pokombinuje a tak to nawet nie ma z czego...
Tutoriale: 1
Artykuły: 1 Pomógł: 14 razy Wiek: 21 Dołączył: 11 Mar 2007 Posty: 524 Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-03-15, 12:35
a ja muszę zadrwić z tego że używasz IE haha jak dla mnie to kalectwo jest lub samookaleczenie. Tak na marginesie to przepraszam ale co Ty studiujesz pietrobus ??
Hmm... IE ;> Co masz na myśli. Internet Explorer? Bo tylko mi ten skrót to mówi. Włamałeś się na kompa;> Nie używam skrótów. Nie lubię tego. Powiedz dokładnie o co chodzi, to ci wytłumaczę.
[ Dodano: 2007-03-16, 01:39 ]
P.S. Nic nie studiuję. Jestem na bezrobociu
Wygrane bitwy: 1
Tutoriale: 3 Pomógł: 22 razy Wiek: 23 Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 155 Skąd: łódź
Wysłany: 2007-03-16, 03:41
pietrobus napisał/a:
Hmm... IE ;> Co masz na myśli. Internet Explorer? Bo tylko mi ten skrót to mówi. Włamałeś się na kompa;> Nie używam skrótów. Nie lubię tego.
Tak, IE to Internet Explorer, a wiedział, bo widział na zamieszczonym przez Ciebie screenie Sam też nie używam IE, tylko FireFoxa, bo jest sporo lepszy
Co do skrótów to ten świat staje się coraz bardziej leniwy i nikomu nie chce się pisać Photoshop i pisze PS, FireFox (FF), Internet Explorer (IE) i setki innych, a z kontekstu danej wypowiedzi najczęściej można wywnioskować o co chodzi (chyba, że jest się zupełnie nie w temacie), sam dość często ich używam i nie widze w tym nic złego.
Cytat:
P.S. Nic nie studiuję. Jestem na bezrobociu
W kilku miejscach piszesz, że to są prace na zaliczenie, więc co robisz? Jakieś kursy, studium? Jak tak to jakie?
LY$Y, Pietrobusowi chodziło, zdaję się, nie o mnożenie jako sposób mieszania warstw, tylko o to samo polecenie dotyczące gradientu (w pasku na górze, w rozwinięciu przy opcji "Mode:"). (Mam angielski CS4.)
Pietrobus, miałam ten sam problem, Twoje posty uratowały moje nerwy po dwóch dniach dociekania, dlaczego gradient mi nie działa:)